Αν σε ξάφνιασε η Μαρία Ξ που εξαφάνιζε τα κουτάβια, πόσο θα σε σοκάρει ο Γερμανός κτηνοβάτης;

Αγαπητοί φιλόζωοι σκεφτείτε!

Αγαπητοί φιλόζωοι σκεφτείτε!

Ταρακουνήθηκαν οι φιλόζωοι από την υπόθεση της 44χρόνης Μαρίας Ξ. και του Κώστα Μ. από τον Κολωνό, οι οποίοι υιοθετούσαν κουτάβια από φιλοζωικές οργανώσεις με πλαστά έγγραφα και στη συνέχεια τα εξαφάνιζαν. Περίπου 150 κουτάβια είχαν πέσει στα χέρια της, τα οποία άλλοι λένε πως δεν ζουν πια, άλλοι πως πωλήθηκαν, άλλοι πως κακοποιήθηκαν, αλλά σίγουρα όμως κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται…
Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις. Το ζευγάρι δικάστηκε σήμερα και η γυναίκα καταδικάστηκε με 16 μήνες φυλάκιση και ο ηλικιωμένος άνδρας με έξι για απόπειρα απάτης, και οι δυο με τριετή αναστολή. Οι δυο “φιλόζωοι” θα δικαστούν εκ νέου με τη κατηγορία της εξαφάνισης ζώων.
Εμάς δεν μας ταρακούνησε τόσο η συγκεκριμένη υπόθεση, αφού ακόμη και οι πέτρες ξέρουν πως αρκετές φορές ζώα υιοθετούνται με πολύ συνοπτικές διαδικασίες, από ανθρώπους που στην καλύτερη των περιπτώσεων αποδεικνύονται αναξιόπιστοι κηδεμόνες. Οι βιασύνη των φιλόζωων και των σωματείων να απαλλαγούν από τις εκατοντάδες των αδέσποτων που έχουν εγκαταλειφθεί έξω από την πόρτα τους, πολλές φορές τα καταδικάζει σε ένα ακόμη χειρότερο μέλλον. Δεν σας φαίνεται παράξενο πως έπρεπε να φτάσουμε στα 150 χαμένα κουτάβια, για να αντιληφθεί κάποιος πως κάτι δεν πάει καλά με τη κυρία Μαρία Ξ;
Προχθές το βράδυ, αφού ανέβασα ένα στάτους στο facebook ξεκινήσαμε μια κουβέντα με ένα παλιό φίλο για μερικά παρόμοια ζητήματα. Ζητήματα ταμπού, που όλοι τα σκέφτονται αλλά κανείς δεν τολμά να τα συζητήσει ανοιχτά.
Η όλη υπόθεση έφερε στο νου μου μερικά ερωτήματα που μέχρι τώρα κανείς δεν έχει καταφέρει να μου τα απαντήσει. Σας τα παραθέτω παρακάτω:

1. Γιατί οι απανταχού αλλοδαποί φιλόζωοι περιμένουν να έρθουν διακοπές στην Ελλάδα για να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο, τη στιγμή που και στις χώρες τους υπάρχουν αδέσποτα σε καταφύγια για υιοθεσία; (Και δεν θέλω να πω πως όλοι οι ξένοι προσπαθούν να μας εξαπατήσουν, ή ότι τα ελληνικά αδέσποτα γίνονται “λουκάνικα” και πειραματόζωα, όπως λέει η Γκαραγκούνη, αλλά ρε παιδιά κανείς σας δεν έχει αναρωτηθεί ποτέ;)

2. Γιατί οι αλλοδαποί φιλόζωοι δεν κοιτούν να σώσουν τα δικά τους εγκαταλελειμμένα σε καταφύγια ζώα από την ευθανασία; (Αφορά όσες χώρες τα ζώα που ζουν σε καταφύγια και δεν υιοθετούνται θανατώνονται). Είναι σαν ένας Έλληνας να πάει να υιοθετήσει αδέσποτο από τους δρόμους της Ρουμανίας, ενώ 2 χιλιόμετρα πιο κάτω στη πόλη του τα ζώα του καταφύγιου λιμοκτονούν. Τώρα μη μου πείτε πως δε σας πέρασε ποτέ από το μυαλό, γιατί θα είστε τουλάχιστον ψεύτες!

3. Οι φωτογραφίες από τα χαρούμενα σκυλάκια που τρέχουν σε κάποιο γερμανικό λιβάδι δεν είναι πια αρκετά πειστικές, τη στιγμή που στη χώρα της καλής μας φίλης Μέρκελ, είναι νόμιμο να κάνεις σεξ με ζώο (να το βιάζεις) αρκεί να έχεις τη “συναίνεση” του και να μην το τραυματίζεις! Μάλιστα, εκεί υπάρχουν ακόμη και “οίκοι ανοχής” όπου κάποιος από τους 100.000 περίπου Γερμανούς κτηνοβάτες μπορούν να πάνε για να βιάσουν ένα ζώο! Την ίδια στιγμή στη συνείδηση του μέσου Έλληνα η Γερμανία είναι ο καλύτερος προορισμός για τα αδέσποτα της Ελλάδας, και οι Γερμανοί εκτός από “φίλοι” μας είναι ο πιο “φιλόζωος” λαός στην Ευρώπη…

4. Πόσο εύκολο είναι να είσαι σίγουρος ό,τι τα έγγραφα που σου παρουσιάζει ένας τουρίστας για να υιοθετήσει ένα ζώο από τη φιλοζωική οργάνωση στην οποία ανήκεις δεν είναι πλαστά, ή τα στοιχεία που σου δίνει (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ) είναι αληθή; Εδώ σε έναν Έλληνα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το πλαστό από το γνήσιο…


5. Αν υποθέσουμε πως κάθε  φιλοζωικό σωμματείο στην Ελλάδα δίνει για υιοθεσία μερικές εκατοντάδες ζώων κάθε χρόνο εκτός των συνόρων, μέσα σε μερικά χρόνια έχουν υιοθετηθεί στο εξωτερικό μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ζώα. Πόσο εύκολο είναι να ελεγχθούν αποτελεσματικά όλες αυτές οι υιοθεσίες από μερικές μικρές ομάδες εθελοντών που διαθέτουν πολύ περιορισμένα μέσα για να ασκήσουν τον όποιο έλεγχο; Πόσο εύκολο είναι επίσης να κρατηθούν αρχεία με τα στοιχεία όλων αυτών των κηδεμόνων; (και αναφέρομαι σε αρχεία ετών και δεκαετιών)

Σας ξάφνιασε η υπόθεση της Μαρίας Ξ ; Εμάς καθόλου όπως σας γράψαμε και πιο πάνω. Να δούμε πόσο πολύ θα ξαφνιαστείτε εάν ποτέ ανακαλύψετε πως ο Άγγλος που του δώσατε το περασμένο καλοκαίρι για υιοθεσία την αδέσποτη γάτα της γειτονιάς σας την έπνιξε σε κάποιο ποτάμι της περιοχής του (υποθετικά μιλώντας). Που πιθανότατα δεν θα το μάθετε και ποτέ! Και ακόμη και αν το μάθετε, υπάρχει ποτέ περίπτωση ο Άγγλος να τιμωρηθεί; Εδώ μένουν ατιμώρητοι οι εγχώριοι φονιάδες…

Και τώρα μπορείτε ελεύθερα να διαφωνήσετε μαζί μου! Άλλωστε είπαμε, είναι ταμπού…

 

Υ.Γ: Και για να μη με παρεξηγήσετε… Ξέρω πως πολλές φορές οι ξένοι είναι η “μόνη μας ελπίδα”. Ζω σε ένα τόπο που αν δεν ήταν ο τουρισμός δεν θα υπήρχε περίπτωση κανένας ντόπιος Ελληνάρας να ασχοληθεί με το να προστατεύσει κάποιο ζώο. Τα ζώα είναι αντικείμενα, αλυσοδεμένα στην αυλή. Αλλά μπορούμε απλά να δίνουμε για υιοθεσία ζώα χωρίς να έχουμε σκεφτεί σοβαρά προηγουμένως που τα δίνουμε, και μάλιστα να τα οδηγούμε σε μέρη τόσο μακριά από εμάς όπου δεν μπορούμε να ασκήσουμε αποτελεσματικό έλεγχο;

 ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΑΥΣΤΗΡΩΤΕΡΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ;  ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙ’ ΑΥΤΑ, ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΓΙ’ ΑΥΤΑ….. ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ…..

This post was written by:

- who has written 2641 posts on Τρυποκάρυδος.


Contact the author

20 Responses to “Αν σε ξάφνιασε η Μαρία Ξ που εξαφάνιζε τα κουτάβια, πόσο θα σε σοκάρει ο Γερμανός κτηνοβάτης;”

 1. Kalivioti Eirini says:

  δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου, ειλικρινά!

 2. Anta says:

  Ψαξτε λίγο την υπόθεση πριν γράψετε οτιδήποτε. Η κυρία υπέγραφε υπεύθυνη δήλωση με πλαστή ταυτότητα για την ευζωία του ζώου. Δεν ψάχνουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα αδέσποτα να τα ξεφορτωθούν όπως λέτε..

  • trupokarudos says:

   Μάλλον δεν καταλάβατε ακριβώς τι θέλω να πω… Δεν αρκεί μια απλή υπεύθυνη δήλωση… Ούτε ένα ερωτηματολόγιο. Τίποτα από όλα αυτά! Ξαναδιαβάστε τι λέω παρακαλώ, αν έχετε το χρόνο

   • Μαργαρίτα says:

    Καλημέρα, διαβάζοντας το άρθρο σας βρήκα πολλά σημεία στα οποία συμφωνώ αλλά και πολλά σημεία τα οποία, σαν εθελόντρια φιλόζωη, με έθιξαν. Ναι τα ζώα που φροντίζουμε ως εθελοντές φιλόζωοι είναι πολλά και ναι θέλουμε να δώσουμε για υιοθεσία όσο περισσότερα μπορούμε. Όχι δεν βιαζόμαστε να τα ξεφορτωθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όχι δεν είμαστε επιπόλαιοι στην επιλογή του ανάδοχου. Είναι αν όχι απαράδεκτο, τουλάχιστον άδικο για όλους τους εθελοντές φιλόζωους που προσφέρουμε το χρόνο μας, την ψυχή μας, την προσωπική μας ησυχία, πολλές φορές βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας τα οποία δεν επιστρέφουν ποτέ πίσω, δενόμαστε με τα ζώα που κατά καιρούς φιλοξενούμε και όταν τα δίνουμε κλαίμε και στενοχωριόμαστε, δεν μας αφήνει αυτή η ενασχόλησή μας χρόνο ελεύθερο και ξένοιαστο, τα σπίτια μας είναι μονίμως γεμάτα με ζώα που φιλοξενούμε και περιθάλπτουμε, ο κόσμος μας βρίζει και μας περιγελά ως γραφικούς κ.α., να λέτε τόσο εύκολα πως από το βάρος των ζώων υπάρχει βιασύνη για να ξεφορτωθούμε. Ναι δεν φτάνει ένα απλό ερωτηματολόγιο, ούτε μια απλή υπεύθυνη δήλωση γι’ αυτό και οι φιλοζωικές δεν μένουν εκεί και κάνουν επισκέψεις κατ’ οίκον, απαιτούν φωτογραφίες από τους ανάδοχους, κρατάνε επικοινωνία και μάλιστα πολλά ζώα μας τα επιστρέφουν μετά από μήνες ακόμα και χρόνια. Ανάμεσα όμως στις φιλοζωικές και στους εθελοντές υπάρχουν και απλοί άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να δώσουν τα σκυλάκια που βρήκαν ή που γέννησε η σκυλίτσα τους όπου και όπως μπορούν και μέσα από αυτή την επιθυμία τους και την έλλειψη εμπειρίας (πολλές φορές) κάνουν βιαστικές κινήσεις. Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με μια γυναίκα η οποία σου δίνει κανονικά αριθμό ταυτότητας, διεύθυνση, στοιχεία όλα και μάλιστα δέχεται να φωτογραφηθεί και με τα ζωάκια που υιοθετεί (σε κάποιες περιπτώσεις), οπότε εκεί τι κάνεις; Και μην ξεχνάμε πως αν αυτή η “κυρία” το έκανε αυτό συστηματικά, μπορεί μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να υιοθέτησε αυτά τα ζωάκια οπότε να μην είχε προλάβει να φανεί κάτι στις φιλοζωικές. Ναι και εμείς έχουμε αναρωτηθεί ουκ ολίγες φορές γιατί τουρίστες να φεύγουν και να παίρνουν μαζί τους ένα αδέσποτο από την Ελλάδα και όχι από τη χώρα που ζουν. Οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές και καλές και κακές. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εστιάζετε τόσο πολύ σε αυτό κομμάτι και είστε τόσο απαξιωτικοί απέναντι στις φιλοζωικές και τους εθελοντές φιλόζωους.

    • trupokarudos says:

     Συζητάς με έναν άνθρωπο που είναι μέλος σε φιλοζωικές ομάδες και που εργάζεται εθελοντικά για να βοηθήσει τα αδέσποτα της περιοχής του. Αν ήθελα να απαξιώσω τα σωματεία θα προσέβαλλα και τον ίδιο μ τον εαυτό. Προβληματίζομαι για αυτά! Δεν υποτιμώ και δεν απαξιώνω.

     • Νομίζω πως πρέπει όλοι να μπουν στη διαδικασία οι υπεύθυνες δηλώσεις που παίρνουν να είναι επικυρωμένες σε ΚΕΠ.. Τουλάχιστον αν το είχαν κάνει στην κυρία αυτή τότε θα χε να κάνει και με την ποινή φυλάκισης απ το άρθρο 8 του νόμου 1599/86 περι πλαστοπροσωπίας..

      Όπως και να χει.. στην Γερμανία/Αγγλία πράγματι γίνονται πολλές υιοθεσίες και επίσης υπάρχει μεγάλη βοήθεια στα ελληνικά σωματεία από αυτές τις χώρες.. Είναι πολύ άσχημο λοιπόν να μηδενίζετε έτσι σωστές υιοθεσίες και συνεργασίες που έχουν γίνει ύστερα από πολύ προσπάθεια με τις χώρες αυτές..
      Επίσης όταν ρωτάτε γιατί ασχολούνται μαζί μας.. (και είστε κι όλας σε φιλοζωικό όπως λέτε) μου ακούγεται ακριβώς το ίδιο με το να με ρωτάνε γιατί ασχολούμαι εγω με τα αδέσποτα και όχι με κάτι άλλο..
      Στο αν βοηθάμε οι Έλληνες φιλόζωοι/ικές στο εξωτερικό (όπως της Ρουμανίας) θα σας απαντήσω: ποιος σας είπε πως ΔΕΝ βοηθάμε? Τι σόι σκεπτικό είναι αυτό δηλαδή? Αν μπορείς να βοηθήσεις ένα άλλο φιλοζωικό της χώρας σου ή κάποιας άλλης χώρας γιατί να μην το κάνεις? Σίγουρα δεν θα χεις λύσει “όλα σου τα προβλήματα” αλλά μπορεί εκείνη την περίοδο να έχεις κάτι που δεν χρειάζεσαι και το χρειάζονται αυτοί…

      Εν κατακλείδι: Σίγουρα δεν πρέπει ο καθένας να προχωρά σε υιοθεσία ζώου σε άλλη χώρα ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ αν δεν ξέρει τον σωστό τρόπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επειδή μερικοί εξαπατήθηκαν/αδιαφόρησαν/κ.α. όλες οι υιοθεσίες που γίναν/γίνονται και ΘΑ γίνονται στο εξωτερικό είναι ή θα είναι αποτυχημένες.
      V.B.

     • trupokarudos says:

      Θα απαντήσω και σ αυτή την περίπτωση πως πολύ απλά δεν διαβάσατε το κείμενο πραγματικά, γιατί αν το κάνατε δεν θα ανεβάζατε αυτό το σχόλιο. Ξανά από την αρχή λοιπόν, ξαναδιαβάστε το προσεκτικά αυτή τη φορά…

 3. Antonia Nats says:

  Κάποια στιγμή την Ελπίδα μας, θύμα τρένου, ήθελε να την υιοθετήσει μια κοπέλα στην Αυστρία. Εξαιρετική, συναισθηματική, χωρισμένη με κύριο επάγγελμα συναφές με τα προσθετικά μέλη. Μετά από πολλές συζητήσεις στο skype με αυτήν και τα παιδιά της, και αφού πέρασε την αρχική έγκριση, για καλή μας τύχη φίλη ελληνίδα στη γερμανία αποφάσισε να πάει επίσκεψη Σ/Κ προκειμένου να ελέγξει και από κοντά το σπίτι. Φυσικά η κυρία δεν υιοθέτησε την Ελπίδα. Το δέυτερο επάγγελμά της τα Σ/Κ ήταν “ελευθεριότατο” και περιελάμβανε δερμάτινα, τακούνια, μαστίγια κλπ. Χωρίς να τοποθετούμαι ρατσιστικά απέναντι στην παράπλευρη “ενασχόλησή” της αλλά και ούσα ενήμερη για τα σχετικά με την κτηνοβασία σε αυτές τις χώρες, ποιός μπορούσε να μας εγγυηθεί πως δεν θα χρησιμοποιούσε και το σκύλο σε αυτά τα πληρωμένα βίτσια? Αποφασίσαμε τότε σαν ομάδα πως εάν δεν μπορούμε να πάμε στο σπίτι αυτού που θέλει να υιοθετήσει, δεν δίνουμε για υιοθεσία στο εξωτερικό, ειδικά σκύλους που μπορούν να υιοθετηθούν και στην ελλάδα χωρίς προβλήματα αναπηρίας κλπ. Δεν αμφισβητώ την καλή πρόθεση πολλών, δεν μπαίνω στη διαδικασία σεναρίων υπερβολικών, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες!

 4. Έχετε δίκιο διάβασα το κείμενο κ πραγματικα αν το σκεφτεί κανείς έχουν τόσα ζώα στις χώρες τους…όντως είναι πιο εύκολο να εξαφανίζουν ζώα που τα περνούν από την Ελλάδα άλλωστε ποιος θα τους ελέγχει… Αλλά αυτή την ανωμαλία να την κάνουν ΝΟΜΙΜΗ??? Μέρκελ κ μαλακιεσ κ Ευρώπη μας κατέστρεψαν αυτοί οι ανωμαλοι!!!!!κτήνη ΕΛΕΟΣ φρικαρα μόλις έμαθα πωσ σε χώρα Ευρωπαϊκήσ ένωσης είναι νόμιμα τέτοια πράγματα ντροπή κ αίσχος!

 5. titika says:

  Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΩΣ, οι φιλοζωοι πρεπει να γίνουν πιο υπευθυνοι οταν παραδιδουν ζωα προς υιοθεσια, μιλαμε για ψυχες και οχι για αντικειμενα.

 6. Ντιάνα says:

  Διάβασα το άρθρο σας προσεκτικά και συμφωνώ σε αρκετά σημεία. Ναι οι υιοθεσίες παρά την ασφυκτική κατάσταση ΠΡΕΠΕΙ να ελέγχονται καλά και σε βάθος χρόνου. Ειδικά όταν φεύγουν έξω.
  Μεγάλωσα στη Γερμανία και έτσι μπορώ να απαντήσω στο ερώτημά σας. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.. και λέω Γερμανοί διότι εκεί στοχεύετε εξαιτίας της αρρωστημένης νομοθεσίας τους. Είναι απλό, ναι στη Γερμανία τα καταφύγια ειναι γεμάτα. ΟΜΩΣ οι προδιαγραφές τους και η εξαιρετική δουλειά των αρχών, του κράτους και των εθελοντών καθιστούν τη ζωή των ζώων αν μη τι άλλο καλή! Οι ντόπιοι εδώ δεν μπορείτε να αισθανθείτε το σοκ ενός ανθρώπου φιλόζωου και μη, όταν αντικρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Αυτό το σόκ με έκανε 8 χρόνια τώρα να είμαι ενεργή εθελόντρια. Ειναι αδιανόητη η αίσθηση, όταν μεγαλώνεις σε μία κοινωνία χωρίς αδέσποτα, ξαφνικά να αντικρίζεις τόσο πόνο! Ετσι όταν πάς διακοπές Ελλάδα και Ισπανία γυρίζεις με ένα ξεχωριστό σουβενίρ! Και για αυτό προνόησε το Γερμανικό κράτος. Δεδομένου της κατάστασης, το ότι τα γερμανικά “αδέσποτα” δεν υιοθετούνται, επιβάλει φόρο υιοθέτησης αδέσποτου απο Ελλάδα και Ισπανία ύψους 300 ευρώ. Τα λεφτά αυτά πάνε στα κυνοκομεία, όπως και ο ετήσιος φόρος κατοικιδίων.

  Οσο για το θέμα ταμπού όπως το ονομάζετε όχι δεν ειναι καθόλου ταμπού! Χρόνια τώρα πολεμάμε να αλλάξει ο νόμος του ΄69 για την ερωτική επαφή με τα ζώα! Οχι δεν υπάρχουν ΝΟΜΙΜΑ μπουρδέλα όπως είδα ενα σαχλό άρθρο να κυκλοφορεί στο ίντερνετ! Ο νόμος λέει ξεκάθαρα πως όποιος βάναυσος τραυματισμός ενός ζώου πρέπει να αναφερθεί στην αστυνομία απο τον κτηνίατρο, η φυλάκιση και το πρόστιμο των 25 χιλιάδων ευρώ είναι ΑΜΕΣΟΤΑΤΟ! ο άρρωστος νόμος του 1969 λέει πως επιτρέπεται η ερωτική επαφή με ένα ζώο όσο αυτό δεν τραυματίζεται.. άρα γάτες σκυλιά κτλ είναι ακατάλληλοι σύντροφοι.. Παρόλα αυτά υπάρχουν τα κυκλώματα κτηνιάτρων που συγκαλύπτουν τους βιασμούς, οι οποίοι στήνονται μέσω ίντερνετ και διώκονται απο την αστυνομία. Ακόμα και το σωματείο ζωόφιλων (zoophilen), (το ζωόφιλοι με την αρρωστημένη έννοια) καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές καθώς φοβούνται μην κηρυχθεί παράνομο και χάσουν το δικαίωμα στον τρόπο ζωής τους!

  Δεν είναι όλα απλά, για να κατανοήσουμε τη δυσκολία των πραγμάτων πρέπει να ζήσουμε και τις δύο πλευρές! Το να κρίνουμε και να κατακρίνουμε τους πολίτες μιας χώρας, νομίζω σαν Έλληνες ξέρουμε πόσο άδικο έιναι! Άλλωστε όποιος εκει έξω δίνει υιοθεσία χωρίς να την χιλιοελέγξει, όποιος εκει έξω δινει υιοθεσία στο εξωτερικό χωρίς να έχει άτομο σε εκείνη την χώρα να το ελέγχει συνέχεια.. με ποιό δικαίωμα θέλει να λέγεται φιλόζωος?

  • trupokarudos says:

   Εννοείται πως δεν μπαίνουν όλοι οι ξένοι στο ίδιο τσουβάλι. Συχνότατα έχω να κάνω μαζί τους, και ειδικά στη Ρόδο που ζω τώρα.
   Οι περισσότερες δωρεές για τα αδέσποτα μας είναι από ξένους. Οπότε δεν κατακρίνω τους Γερμανούς πολίτες στο σύνολο,ούτε όλους τους ξένους, αλλά την άρρωστη πλευρά τους, με τον ίδιο τρόπο που κατακρίνω της άρρωστες πλευρές του Ελληνάρα με το βαρελόσκυλο στην αυλή.
   Εν κατακλείδι… Απαιτείται ΕΛΕΓΧΟΣ αυστηρότερος για όλους τους υποψήφιους κηδεμόνες. Όχι μια υπεύθυνη δήλωση απλώς. Και επισκεψεις στα ζωα που υιοθετηθηκαν, όχι απλώς το να λαμβάνουμε κάποιες φωτο μέσω εμαιλ. Η ανάγκη αυτού του ελέγχου (με επισκέψεις) είναι ακόμη ένας παραγοντας που καθιστά την υιοθεσία τους έξω πιο δύσκολη. Όταν τα ζώα που φροντίζεις λιμοκτονούν δεν μπορείς να δίνεις χρήματα για να ταξιδέψεις ώστε να ελέγξεις τους κηδεμόνες όσων υιοθετήθηκαν. Και αν δεν υπάρχουν και εθελοντές να φροντίσουν και τα ζώα όσο θα λείπεις ; Ας μιλήσουμε με βάση τη πραγματικότητα που όλοι μας ζούμε…… Οπότε όσο και αν είναι καλές οι προθέσεις, την άσχημη κατάληξη καμιά φορα δεν μπορείς να την αποτρέψεις

   • Ντιάνα says:

    Ναί έχετε δίκιο! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας! ξεκινήσατε να γράφετε ενα αρθράκι που θα μπορούσε να μας ταρακουνήσει όλους μας.. Ομως όσους γνωρίζουν για το θέμα, μόλις μας χάσατε! διακρίνω καθαρά ότι το άρθρο σας είναι βασισμένο πάνω στη σαχλαμάρα που κυκλοφορεί στο ίντερνετ! Αν θέλατε να επισημάνετε ενα τόσο λεπτό ζήτημα στον κόσμο, θα έπρεπε να κάνατε μια μικρή έρευνα! Με όλο το σεβασμό απο φιλόζωο σε φιλόζωο! Το άρθρο με τους νόμιμους οίκους ανοχής, είναι μια γελοιότητα που θίγει το έργο 40 χρόνων αγώνα απο φιλοζωικά σωματεία. Γράψτε την αλήθεια! Τις τεράστιες προσπάθειες των σωματείων, τα συλλαλητήρια και τον πραγματικό αριθμό των κτηνοβατών! Υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία, γι αυτό μας είναι δύσκολο να ανατρέψουμε την νομοθεσία. Αγαπητέ τρυποκάρυδε είναι επίσημα 6 εκατομμύρια κτηνοβάτες στη Γερμανία.. πόσοι είναι αυτοί που ντρέπονται ή δεν θέλουν να αποκαλυφθούν! Είναι μεγάλο ζήτημα, που μας πονάει! Αν ήταν 100 χιλιάδες ποιός θα τους υπολόγιζε και θα κρατούσε τη νομοθεσία? Είναι όμως 6 εκατομμύρια ψηφοφόροι… ελπίζω να καταλαβαίνετε..

    • trupokarudos says:

     1oν δε μιλάω για νόμιμους οίκους ανοχής, αλλά για το γεγονός πως υπάρχει σεξουαλική εκμετάλλευση των ζώων. Ξαναδείτε τη διατύπωση.
     Και εφόσον καταγγέλεις πως δεν είναι 100.000 αλλά 6 εκατομμύρια οι κτηνοβάτες, απλά υπολόγισε τις πιθανότητες να πέσει ένα αδέσποτο στα χέρια ενός κτηνοβάτη , αν μιλάμε για περίπου το 8% του γερμανικού πληθυσμού. Τι λες; Δεν υπάρχει κίνδυνος;

 7. Ντιάνα says:

  Ακόμα θα ήθελα να προσθέσω πως δεν ξέρω πως θα μπορούσε κάποιος να εξαφανίσει ζώο στη Γερμανία. Οταν κατεβαίνεις απο το αεροπλάνο για να παραλάβεις το ζώο πρέπει να προσκομίσεις τα απαραίτητα έγγραφα, βιβλιάριο και τα λοιπά. Πληρώνεις τα 300 ευρώ Schutzgeld/Schutzgebühr, το ζώο τσιπάρεται εξ αρχής και καταχωρείται στο όνομά σου, για να πληρώνεις τον ετήσιο φόρο (γάτα 70 ευρώ-σκυλί 130 το 2006) Πρέπει να γραφτείς σε έναν κτηνίατρο ο οπόιος έχει τα στοιχεία του ζώοου σου και σε ενημέρωνει όταν έρχεται η ημερομηνία κάποιας ετήσιας εξέτασης, σε περίπτωση που το ξέχασες.. Οταν βγάζεις βόλτα το κατοικίδιο σου η αστυνομία σε ελέγχει για τα απαραίτητα έγγραφα. Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και η αφαίρεση σκύλου άμεση!

 8. Τζεννυ says:

  απο μια δημοσιογραφο περιμενα να δημοσιοποιησει τα ατρανταχτα στοιχεια που συνελλεξε απο τη δημοσιογραφικη ερευνα που εκανε και οχι ενα σεντονι εικασιες, υποθεσεις και ερωτηματικα που διερωταται απο την ανεση και την ασφαλεια του καναπε της

  Οταν κανετε ερευνα και αποδειξετε οτι εχουν σχεση με την πραγματικοτητα τα ερωτιματικα σας τοτε να ασχοληθουμε και εμεις με το αρθρο σας

  • trupokarudos says:

   Όλοι μας ξέρουμε έστω και μια έστω περίπτωση που να μην κατέληξε σε σωστά χέρια, ακόμη και αν υπήρχαν οι καλύτερες προθέσεις. Και εγώ και εσείς και όλοι μας.
   Αντι να θίγεστε και να το περνετε προσωπικά, θα έπρεπε όλοι μαζί ενωμένοι να βαλουμε το χεράκι μας ώστε να αλλάξουν κάποια πράγματα. Ζώα καταλήγουν σε λάθος ανθρωπους όχι μόνο έξω αλλα και μέσα. Μια συνέντευξη 15 λεπτών και ένα τυποποιημένο ερωτηματολόγιο δε λέει κάτι . Δε μίλησα για αστικούς μύθους για πειράματα και εμπόριο και λοιπές ανοησίες, δεν είπα μην το κάνετε και αφήστε τα ζώα να πεθάνουν στους ελληνικούς δρόμους. Μάλλον έχετε “καεί” απο ανοησίες σε σημείο που απορρίπτεται οποιοδήποτε αντίλογο και υγιή προβληματισμό. Δε πρέπει να γινεται έτσι όμως. .. Οπότε ξαναδιαβάστε το κείμενο έχοντας αυτα στο νου, και ίσως να δείτε κάποια αληθεια σ όλα αυτά. Αν όχι ο διάλογος είναι υγιής διαδικασία…. Και η διαφωνία επίσης.

   • Τζεννυ says:

    Εσεις ειστε δημοσιογραφος δικη σας δουλεια ν ακανετε ερευνα και να μας υποδειξετε τα λαθη. Δεν ειναι δικη μας δουλεια αυτο.
    Το οτι δεν κανατε τη δουλεια σας σωστα ως οφειλετε ως δημοσιογραφος δεν χρειαζεται να ξαναδιαβασω το κειμενο για να το καταλαβω.
    Τα πραγματα εινια απλα: Κανατε ερευνα? Που ειναι τα στοιχεια που συλλεξατε??
    Σοβαροι δημοσιογραφοι για να ξεσκεπασουν εγκληματα οπως οι κυνομαχιες εφτασαν σε σημειο να χρησιμοποιησουν μεχρι και κρυφη καμερα.
    Που ειναι η δικη σας ερευνα?
    Φερατε στοιχεια και σας ειπαμε οτι διαφωνουμε?
    Δεν διαφωνουμε με το περιεχομενο του αρθρου.
    Διαφωνουμε για το πως συλλεχθησαν οι πληροφοριες.
    Σεκψεις ατακτως ερριμενες που μπορει να τις εχουν και οι αλλοι και τοτε τι καλα ισως πεισουμε οτι λεμε και αληθεια.
    Δεν ειναι αυτο δημοσιογραφια. Αυτο ονομαζεται αερολογιες που γραφω δημοσια ως προσωπικη μου αποψη
    Δεν θελουμε την προσωπικη σας αποψη. Οπως ελεγε και ο Ηστγουντ ολοι εχουμε απο μια
    Ερευνα και στοιχεια θελουμε να μας διευκολυνετε στο εργο μας

 9. Savvas Papadopoulos says:

  Δε καταλαβαίνω… Το τι είναι δημοσιογραφία και τι όχι θα μας αναλύσετε; Δε μας νοιάζει αυτό. Εσάς δουλειά σας δεν είναι να ελέγχετε που καταλήγουν τα ζώα; Αν το κάνετε γιατί αγχώνεστε τόσο; Αλλά όπως λέει και ένα άλλο ρητό, που δεν το είπε ο Ηστγουντ βέβαια, όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται! Επίσης το κείμενο μιλάει υποθετικά για πράγματα που μπορεί να συμβούν αν δεν γίνονται σωστοί έλεγχοι. Χρειάζεται αποδείξεις για να προειδοποιήσει; Νομίζω πως η Μαρία Ξ. είναι μια τρανταχτή απόδειξη… Μπορεί να μην σας ενδιαφέρει να ξαναδιαβάσετε το κείμενο, αλλά καλό θα ήταν να το κάνετε για να ξέρετε και τι σχολιάζετε. Καλή σας ημέρα…

 10. Ιρις says:

  Εγω, σαν ενεργη ζωοφιλη και με 15 ζωα κατω απο τη φροντιδα μου, σας λεω οτι εχετε δικιο. Δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο να ειναι ολα απολυτα ελεγμενα σε μια υιοθεσια και οσο και να προσπαθουμε πολλες φορες εχουμε φανει “λιγοι” μπροστα στην εμπιστοσυνη που μας δειχνουν τα ζωακια μας. Ναι, να γινουν πιο αυστηρες οι συνθηκες υιοθεσιας αλλα και παλι….ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ. Ουτε εγω δινω ζωο στο εξωτερικο παρολο που υπαρχουν σωματεια αξια εμπιστοσυνης. Το γεγονος ομως οτι δεν μπορω να επισκεφτω το ζωο και να δω με τα ματια μου οτι ειναι καλα στην οικογενεια που ειναι, με αποτρεπει απ το να δωσω ενα ζωακι εξω. Χαιρετω ολους τους εθελοντες-ηρωες που με τοση προσπαθεια και αφοσειωση βοηθανε τα πιο αγνα πλασματα της γης!!!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply
Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/trupokar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3720