Πρόεδρος Κοινότητας Μανταμάδου: “Καλά έκανε ο Παν.Μαν και πυροβόλησε το σκυλί”

Να ‘ρθείτε να τα μαζέψετε εσείς τα παλιόσκυλα. Εσείς από την Αθήνα που κάνετε τους μάγκες. Που πλημμύρισε ο τόπος στο Μανταμάδο με σκυλιά. Μας έχετε ζαλίσει εσείς που κάνετε τους φιλόζωους. Αντί να κοιτάξετε τους ανθρώπους, ασχολείστε με τα σκυλιά”, αυτό είπε ο Μιχαήλ Χατζηδημητρίου πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μανταμάδου, όταν ερωτήθηκε για την πρόσφατη δολοφονία ζώου με καραμπίνα και για της φόλες που έπεσαν στην περιοχή. Όταν μάλιστα, τον ρωτήσαμε εάν αυτή είναι η επίσημη θέση του, και του αναφέραμε πως θα δημοσιεύσουμε τα λεγόμενα του εκείνος είπε απαξιωτικά : “Δεν ‘πα να γράψετε ό,τι θέλετε! Το μάθαμε τώρα με το διαδίκτυο! Γράψτε ό,τι θέλετε.”. Πρέπει να τονίσουμε επίσης πως το ύφος του ήταν άκρως επιθετικό και απαξιωτικό.

Ο Μιχαήλ Χατζηδημητρίου δικαιολόγησε το δράστη της δολοφονίας, λέγοντας πως “καλά έκανε που αντέδρασε έτσι, αφού το σκυλί του επιτέθηκε”, και δικαιολόγησε επίσης και όσους ρίχνουν φόλες λέγοντας πως “καλά κάνουν αφού τα σκυλιά τους τρώνε τα πρόβατα”. Όταν του επισημάναμε το γεγονός πως οι κτηνοτρόφοι έχουν λάβει μεγάλα ποσά ως επιδοτήσεις για να περιφράξουν τα χωράφια τους και να προστατέψουν τα ζώα τους, εκείνος απάντησε “και τι να τα κάνουν τα χωράφια τους ; Στρατόπεδα;”. Μάλιστα, τη στιγμή που επικοινωνήσαμε μαζί του εκείνος ήταν πιθανότατα σε κάποιο καφενείο, και ακούγαμε εκτός από εκείνον να ωρύεται και τους συγχωριανούς του να γελάνε και να κοροϊδεύουν το συγκεκριμένο διάλογο γελώντας.”Γνωρίζετε πως οι πράξεις αυτές τιμωρούνται από το νόμο, και πως η νομοθεσία έχει αλλάξει και έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρά τα μέτρα;”, τον ρωτήσαμε ακόμη, και εκείνος απλώς απάντησε “Έλα μωρέ ποιος νόμος… Για νόμο να ρθείτε να μιλήσετε με τους ανθρώπου που τους καταστρέφουν την περιουσία τα παλιόσκυλα”.  Παρίστανε δε τον φιλόζωο, αναφέροντας πως έχει και αυτός 5 σκυλιά  ΔΕΜΕΝΑ στο κτήμα του! Όταν του αναφέραμε πως το να παραμένουν μονίμως δεμένα είναι παράνομο αποκρίθηκε: “Και τι να κάνω; Να τα αφήνω να καταστρέφουν τις ξένες περιουσίες;”

Από αυτήν την στάση του επίσημου εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας, αντιλαμβανόμαστε γιατί τόσα χρόνια στο χωριό δεν έχει τιμωρηθεί κανείς για την κακοποίηση ζώου, και ταυτόχρονα για ποιο λόγο επικροτείται η χρήση της φόλας,  και άλλων μέσων εξόντωσης, που αποτελούν ποινικά αδικήματα. Δεν απορούμε επίσης για την ασυλία του ΠΑΝ.ΜΑΝ στο χωριό και για το γεγονός πως τον έκρυψαν κάποιοι όσο διαρκούσε το αυτόφωρο. Αν οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυτή τη στάση, τι μπορούμε να περιμένουμε από τους δημότες; Όσο για τους κτηνοτρόφους δεν είναι μονάχα ένοχοι για το ότι σπατάλησαν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε, σε οτιδήποτε άλλο μη σχετικό με τα ζώα και τα χωράφια τους, είναι ταυτόχρονα και εκείνοι που δημιούργησαν τα αδέσποτα που τώρα με μανία φολιάζουν. Το σίγουρο είναι πως αυτά τα ζώα δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά από τον ουρανό, κάποιοι δεν φρόντισαν να τα στειρώσουν και άλλοι τα εγκατέλειψαν. Πρόκειται για τους ίδιους που τώρα τα φολιάζουν και διαμαρτύρονται για την ύπαρξη τους…

Αλήθεια ο Δήμαρχος Λέσβου γνωρίζει για τη στάση του προέδρου της Κοινότητας;

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε και εσείς με τον Μιχάλη Χατζηδημητρίου μπορείτε να καλέσετε στο 2253061200, για να διαπιστώσετε και μόνοι σας τα παραπάνω ή ακόμη και για να διαμαρτυρηθείτε…

Επίσης μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε καταγγελία σχετικά με κακοποίηση ζώου στη Λέσβο ή αλλού στο email contact@trupokarudos.com

 

Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ

 

 

 

 

 

 

 

 

This post was written by:

- who has written 2641 posts on Τρυποκάρυδος.


Contact the author

9 Responses to “Πρόεδρος Κοινότητας Μανταμάδου: “Καλά έκανε ο Παν.Μαν και πυροβόλησε το σκυλί””

 1. MPAMPHS says:

  ΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΣ .ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΝΙΑΖΟΝΤΑΙ Γ ΑΥΤΑ.ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ

 2. Κώστας says:

  να μερικά μέρη να στείλετε το παραπάνω άρθρο και να γράψετε από κάτω: “δε θα δείτε τουρίστα ούτε για δείγμα αν δε βάλετε χέρι στον τύπο που’χετε για δήμαρχο”
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100002329891672
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100000186114677
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100002297027081
  https://www.facebook.com/pages/Lesvos-Mantamados-Aspropotamos/164521396916616

 3. Τ.Μ. says:

  Το νησί της Λέσβου έχει 76 χωριά! Αναρωτήθηκε κανείς γιατί αυτό να συμβαίνει μόνο στο Μανταμάδο; Στο δικό μου χωριό;

  Το πρόβλημα του χωριού είναι χρόνιο με τα αδέσποτα, έχει διαδοθεί πάνω στο νησί ότι ο καθένας «φιλόζωος» μπορεί να έρθει και να αφήσει το σκυλί του που βαρέθηκε στο Ταξιάρχη που εκεί είναι ένας παπάς που τα φροντίζει!! Έχω δει 4 φορές αμάξια να ξεφορτώνουν τους σκύλους τους και να τους παραταν σε κάποιο σοκάκι του χωριού!

  Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στο χωριό 3 με 4 αγέλες των 7 – 8 σκυλιών όλα τους δεν είναι και τόσο ήσυχα (δε νομίζετε πως είναι πολλά για ένα χωριό;)! Τρώνε πρόβατα, κατσίκια, κότες ενοχλούν άλλα σκυλιά που έχουν αφεντικό να τα φροντίσει!

  Όσο για τις περιφράξεις και τα όσα εντέχνως αναφέρετε για το ξόδεμα των χρημάτων από επιδοτήσεις που σαν δημοσιογραφικό τέχνασμα το βρίσκω ιδιαίτερα λαϊκίστικο σας ενημερώνω ότι ένα πεινασμένο ζώο θα κάνει τα πάντα για να βρει τροφή θα βρει τρόπο να περάσει και το πλέγμα!

  Φυσικά δεν είναι λύση ούτε οι φόλες ούτε το δίκαννο, λύση είναι να μαζευτούν αυτά τα ζώα και να περιοριστούν σε ένα χώρο ελεγχόμενο! και αφού οι ιθύνοντες του Ναού έχουν αναλάβει αυτό το ρολό ας αξιοποιήσουν ενα κονδύλιο για το σκοπό αυτό και να μαζεύουν και γιατί όχι και τα σκυλιά όλου του νησιού!!

  Ο πατήρ-Ευστράτιος με καθημερινό συσσίτιο ταΐζει 50 ηλικιωμένους, εσείς πατήρ- Χρήστο για τι δεν κάνετε κάτι ανάλογο για τα σκυλιά που θέλετε τόσο να προστατευσετε; Αντί να κατηγορείτε τους συγχωριανούς σας με τόσο απαξιωτικά λόγια επενδύστε ώστε να προστατεύστε τα σκυλιά που τόσο λέτε ότι αγαπάτε με κάποιο πιο σοβαρό και κυρίως ευρωπαϊκό τρόπο!!!

  T.M.
  Κάτοικος Μανταμάδου – Λέσβου

 4. anna says:

  η Μαγκιά του ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ που λεγεται και προεδρος και ότι αλλο ειναι (μπραβο να τον ξαναψηφίσετε) θα φυγει ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΗΔΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

  οταν η Μυτιληνη, γνωστή για τους αγενεις κ αφιλοξενους ανθρωπους, δεν θα έχει ουτε μία καφετερια γεματη, θα δουν τι καλα που ειναι να μην σεβεσαι τις αλλες μορφές ζωης. ειπα και ελάλησα…

  εγω η Αθηναια. λες και αν τα ζωα τους ”ενοχλουν” η λυση ειναι να πυροβολουν! δεν ντρεπονται λιγο, αντρες που φορανε παντελόνια ειναι αυτοι;;

  • jack says:

   Και ποιος σου είπε Ανουλα μου πως οι Ευρωπαίοι έχουν διαφορετικά φιλοζωικά αισθηματα από τους Μανταμαδιωτες?
   Έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη αυτό το χαλί με τα αδέσποτα δεν το έχω συναντήσει σε κανένα κράτος ούτε καν σε κράτη της Αφρικής… Σε αλλά κρατη λες τα αδέσποτα να μην αναπαράγονται??
   Φυσικά και γεννάμε, Αρα κάτι τα κάνουν που εμείς ακόμα δεν το έχουμε ανακαλύψει…!!
   Αν θεωρείς εσύ πολιτισμό και Τουριστική παιδεία εκεί που κάθομαι να πιω το καφέ μου ή να φάω να με περιτριγυρίζουν δεκάδες αδέσποτα και στον καναπέ που κάθομαι πριν να έχουν κοιμηθεί και να έχουν κάνει την ανάγκη τους αδέσποτα ΟΚ πάω πάσο είμαι πίσω τελικά πολύ πίσω….

 5. jack says:

  Και ποιος σου είπε Ανουλα μου πως οι Ευρωπαίοι έχουν διαφορετικά φιλοζωικά αισθηματα από τους Μανταμαδιωτες?

  Έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη αυτό το χαλί με τα αδέσποτα δεν το έχω συναντήσει σε κανένα κράτος ούτε καν σε κράτη της Αφρικής…
  Σε αλλά κρατη λες τα αδέσποτα να μην αναπαράγονται??
  Φυσικά και γεννάμε, Αρα κάτι τα κάνουν που εμείς ακόμα δεν το έχουμε ανακαλύψει…!!

  Αν θεωρείς εσύ πολιτισμό και Τουριστική παιδεία εκεί που κάθομαι να πιω το καφέ μου ή να φάω να με περιτριγυρίζουν δεκάδες αδέσποτα και στον καναπέ που κάθομαι πριν να έχουν κοιμηθεί και να έχουν κάνει την ανάγκη τους αδέσποτα ΟΚ πάω πάσο είμαι πίσω τελικά πολύ πίσω….

 6. A8HNAIOS says:

  NA “XARISOYME” TO NHSAKI SAS STHN TOYRKIA TOTE k.PROEDRE EFOSON DEN SAS AGGIZOYN OI NOMOI A Y T O Y TOY KRATOYS KAI EISTE TETOIA KTHNH!! GIATI OI A8HNAIOI EINAI POY ERXONTAI KAI TO “FYLANE” K OI A8HNAIOI PLHRQNOYN TON MIS8O SAS k.ANARXIDE!!!!

  Y.G. “FAGATE” KAI TA LEFTA APO TIS EPIDOTHSEIS RE LAMOGIA KAI EXETE KAI TO 8RASOS KAI MILATE??

  • flag says:

   xaxaxa ise poli grafikos kai me to 8ema ton epidotiseon kai me to 8ema tis Toyrkias!!! kai apo oti fenete apo to spitaki sou den exis vgi 1on sti Tourkia kai malista sta paralia pou ine ta pio touristika toys den iparxi ixnos edespotoy gia na min miliso gia tin Agkira i tin Konstantipouli pou eki oute gata de vlepis.. 2on tora poy erxonte oi pines kati nisakia san ti Mitilinara 8a se 8repsoun tin ora pou 8a xazeuis stin TV anergos Tourkika sirial!!! A.. kai kati akoma stis apiskepsis mou stin Kipro epapsa na leo oti ime apo ti Mitilini giati me koroideuan pos zoume mesa sta adespota kai pinoume kai trome sta ka8ismeta pou exoun xesmena.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply
Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/trupokar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3720